Santiago De Compostela - Mijn CAMINO door Bruno Stevenheydens

Onze parochiekerk is één van de 18 Sint-Jacobuskerken in Vlaanderen en dus ook een mogelijke stopplaats voor wie op weg is naar Santiago de Compostela. Rond 1150 na Christus lezen we over een trektocht van Jacobus naar Spanje in de ‘Codex Calixtinus’, een soort van eerste ‘reisgids’ voor pelgrims.

In de lente van 2015 vertrok Bruno Stevenheydens vanuit Frans-Baskenland te voet langsheen de eeuwenoude ‘Camino Frances’ naar Santiago de Compostela. Uiteindelijk ging de tocht nog verder naar Fisterra en Muxia aan de Galicische kust. Zes volle weken was hij onderweg waarin geen enkele dag op de vorige leek. In 2016 vertrok hij opnieuw maar dan langs de noordelijke kustroute om vervolgens langs de Camino Primitivo voor een 2de keer Compostela en de kust te bereiken.

Dhr. Stevenheydens brengt vanuit zijn eigen ervaring een boeiende en gevarieerde lezing - met beelden en muziek - over deze pelgrimstocht in de 21e eeuw. Na de pauze is er mogelijkheid tot inbreng, vragen en gesprek over deze wandeltocht.

Waar? OC d'Oude School
Molenstraat 4
9190 Kemzeke
Wanneer? Zondag 19 februari 2017 om 10:00
Prijs 5 euro (drankje inbegrepen)
Inschrijven
Verantwoordelijke Davidsfonds:
Rita Maes
ritamaes3@telenet.be
03 779 80 02
www.kemzeke.davidsfonds.be

   2017 - V.Z.W. 900 jaar Kemzeke - Voorzitter Maarten D'hamers - Webmaster Franky Braem